blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG lucka14
ČLÁNKY
DISKUSIE
1
SLEDUJETE BLOG
Vitajte na mojom blogu
Lucka14



Final Fantasy X
pridal Lucka14 8.10. 2005 o 13:35

Ak aj Vy patríte k spolku fanatických hráčov tejto RPG série, iste ste niekoľko mesiacov pred vydaním hry strávili v neznezisiteľnom napätí. Nemohli ste spať, nechutilo Vám jedlo a každú minútu dňa a spánku Vám v mozgových závitoch vŕtala jedna otázka: Aké to bude? Hneď Vám to v skratke opíšem.

Ako sme si už zvykli z predchádzajúcich dielov, aj FFX sa môže pochváliť troma dôležitými zložkami - pútavým príbehom, skvelou hrateľnosťou a dychvyrážajúcou grafikou. Príbeh sa začína na mieste zvanom Zanarkand. Práve tu sa zoznámime s hlavným hrdinom hry menom Tidus, ktorý bol zo svojho rodného mesta katapultovaný tisíc rokov do budúcnosti. 

Po sľubnom začiatku sa môžeme vrhnúť do samotného dobrodružstva. Nikto asi nečaká, že všetko to trápenie musí Tidus zvládnuť sám. Pripojiť sa k nemu môže šesť ďalších postáv, pričom každá z nich disponuje vlastným arzenálom a vlastnými špeciálnymi útokmi. Súboje sa v niečom odlišujú (napríklad Limit Breaks boli nahradené Overdrivmi a postavy sa môžu behom boja meniť), ale tieto zmeny robia z bojov oveľa zábavnejšiu záležitosť.

             

Nepríjemnosťou na tejto stránke hry je hlavne to, že sa autori neodhodlali opustiť nudný systém náhodných súbojov. Preto musíte počítať s tým, že pri každej prechádzke Vás čaká masové vraždenie. Otrava je to hlavne vtedy, ak chcete prejsť z jedného miesta na druhé a cestou Vás vždy zdržuje kopa slabých nepriateľov, ktorých rozdrví trojité mávnutie meča.

Ďalšou novinkou FFX sú blitzballové zápasy. Tento kríženec medzi hokejom, futbalom a basketbalom, ktorý sa hrá pod vodou, je natoľko skvelá zábava, že sa Vám ľahko môže stať, že zabudnete na samotnú hru a budete sa vzrušovať pri hraní blitzbalovej ligy.

Čo sa týka grafiky, nezostáva mi nič iné, než použiť samé superlatívy. Videosekvencií má hra toľko, že by to mohlo byť otravné, avšak nie je - kvôli úžasnému vizuálnemu prevedeniu. Kúzelné je aj spracovanie súbojov. Jedinou časťou, v ktorej sa grafika hry približuje ku grafike svojich sestrier, je spracovanie sveta, v ktorom putujete. Aj tak to vyzerá, ako keby FFX vycuciavala z PS2 všetok jej výkon a popritom by siahala aj na jej rezervy.

Váš spánok sa od dňa vydania tejto hry mohol ukľudniť - desiaty diel ságy Final Fantasy opäť nezklamal, a priniesol to, čo všetci očakávali - predovšetkým nebezpečne dobrú hru, ktorá Vám vydrží niekoľko mesiacov.

HODNOTENIE:

GRAFIKA 9/10: Možno najlepšia na PS2.

HRATEĽNOSŤ 9/10: Lineárny pohon hry Vás ženie vpred.

ŽIVOTNOSŤ 10/10: Vydrží Vám dlhšie ako Wrigley Spearmint (a tá trvá dlho).

CELKOVO 9/10: Niečo takéhoto ešte PS2 nezažila - nádnerné a rozľahlé dobrodružstvo.  



Prístupov 2540
Kvalita článku
hlasov 0

PRÍSPEVKY
SLEDOVAŤ
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
My dog
[ 13.1.2006] (príspevkov 2)
Môj tigrík
[ 10.1.2006] (príspevkov 2)
About me
[ 28.10.2005] (príspevkov 9)
Final Fantasy X
[ 8.10.2005] (príspevkov 12)
Final Fantasy IV
[ 7.10.2005] (príspevkov 14)
Final Fantasy V
[ 6.10.2005] (príspevkov 10)
Final Fantasy VI
[ 5.10.2005] (príspevkov 14)